Eerste graad
Ben je gepassioneerd door voeding en toerisme? Dan ben je bij PIVA op de juiste plek. Vanaf het eerste jaar geniet jij op PIVA van een topopleiding.
PIVA laat je niet los! Kom meer te weten over de carrières van oud-leerlingen. Wat doen ze nu? Wat is bijgebleven van hun tijd in PIVA?
Wij willen graag onze oud-leerlingen letterlijk op de kaart zetten en laten zien wat ze bereikt hebben met hun PIVA-diploma. Zo tonen we ouders, (toekomstige) leerlingen en externen dat PIVA veel dichterbij is dan ze denken.
BAKKERIJ Jens Van Bouwel heeft een eigen zaak in Oelegem, Jens Patisserie, en heeft de UNIZO-prijs voor Starter van het Jaar 2019 ontvangen samen met Serge Lamoral van Pastry Solutions.
HOTEL Ruben Lamiroy sleepte de titel ‘Eerste Kok van België 2021’ in de wacht op het culinair topconcours De Prijs Prosper Montagné. In 2022 start hij zijn eigen zaak in Zevergem.
SLAGERIJ Kirsten Grasmichel volgde in PIVA de opleiding slagerij. Na stages in binnen- en buitenland kon ze meteen aan de slag in Butcher’s Store in Berchem.
TOERISME Ashley Antonissen is sinds 2017 hotelmanager van Hotel Van der Valk Antwerpen, “een bijzondere functie met veel uitdagingen en mijns inziens een van de leukste jobs die er zijn!”
Heb jij ook gestudeerd in PIVA? Contacteer ons en breng ons op de hoogte van je carrière sinds je PIVA-studies.
BAKKERIJ Jelle De Groof kon na een succesvolle stage meteen bij Zeelandia aan de slag als proefbakker-demonstrateur. September 2022 keerde hij terug naar PIVA en deelt nu zijn kennis en enthousiasme voor het bakkersambacht met de derdejaars.
HOTEL Tom Hellemans volgde aan de hogeschool professionele bachelor voedings- en dieetkunde. Na een schakeljaar ging hij voor een masteropleiding Industrieel ingenieur, toegepaste biowetenschappen: voedingsindustrie aan de UGent.
"PIVA was een mooie tijd en naarmate de jaren vorderden werd het des te plezanter!" volgens Loïc Verheeken en Quinten Hoskens van 'House of Chocolate'. Ook Herman Van Dender, Günther Watté, Jitsk Heyninck zijn enkele van de oud-leerlingen met een eigen zaak.
HOTEL Axelle De Bruyn wist al van kleins af aan dat ze in een restaurant wilde werken. Na haar studies hotel kon ze meteen aan de slag in restaurant Zilte ***. In september is ze gestart als praktijkleerkracht in PIVA.
SLAGERIJ Elke De Belder is in 2017 afgestudeerd als slager/traiteur. Na haar studies in PIVA kon ze aan de slag bij Butcher's Craft, de groothandel van De Laet & Van Haver. In 2019 is ze naar Sydney Australië vertrokken waar ze nu werkt bij The Village Butchery.
BAKKERIJ Jeffrey De Weyer kon na een volledige middelbare schooltijd in PIVA meteen aan de slag bij Puratos. Hij is nu chocolade expert voor de internationale markt bij Belcolade, een chocolatier die de klanten en het bedrijf inspireert met nieuwe chocolade-ideeën.
TOERISME Mikolaj Majewski liep enkele maanden stage in PIVA als student Graduaat Marketing & Communicatiesupport en hij is eveneens oud-leerling. Een job voor onze stagiair: hoe zou het zijn met je medestudenten uit je PIVA-tijd?
HOTEL Daan Beirnaert studeerde af in 2015 in het 7de jaar restaurantbedrijf en drankenkennis. Met Erasmus+ trok hij nog op buitenlandse stage naar München, een ervaring die hij iedereen kan aanbevelen.
SLAGERIJ Wiebe Saerens, oud-leerling slagerij, werkt na een masteropleiding voedingsingenieur als productontwikkelaar van vleesvervangers bij Solina in Nazareth. Hij legt uit wat zijn job inhoudt in een filmpje voor Technopolis.
HOTEL Enrique Beeckmans deed ervaring op als chef de rang, sommelier, maître d'hôtel en restaurantmanager. In september keert hij terug naar PIVA als leerkracht om zijn passie voor showcooking te delen met onze leerlingen.
HOTEL Oud-leerling Jordi Hiel komt uit TSO Hotel. Hij heeft in restaurants in Zweden en in de Faeröer Eilanden gewerkt, in België bij Hof ten Damme en in het pop-uprestaurant van Jaro en Hanne. "Moest ik teruggaan in de tijd zou ik sowieso terug voor PIVA kiezen."
BAKKERIJ Iris Devolder studeerde af in 2011 in technisch bakkerij. Haar studieperiode sloot ze af met een buitenlandse stage in Finland. Met haar blauwe foodtruck van 'Chocolade Atelier Iris' staat ze op de wekelijkse markten.
HOTEL Toen Tom Buts in 2012 afstudeerde in de richting hotel twijfelde hij over de volgende stap. Voltijds horeca of niet? Hij koos voor een job in de foodservice en heeft al een mooi traject achter de rug. Zijn PIVA-opleiding kwam van pas in alle jobs de afgelopen jaren.
HOTEL Yarno Huysmans wist al van kleins af aan dat hij een hotelopleiding wilde volgen. Hij denkt met plezier terug aan zijn PIVA-tijd met de leuke klasgroep en koken in Hof van Leysen. Na een jaar bij restaurant Nathan heeft hij zijn eigen zaak gestart, HomeCookingYarno.
HOTEL De Nederlandse Lotte de Poorter heeft als sommelier gewerkt voor sterrenzaak 't Vlasbloemeken in Koewacht. We wensen haar veel succes met de overstap naar restaurant Scherp in Middelburg.
HOTEL Voor Yannis Wens was PIVA een thuishaven. Behalve een degelijke basiskennis, unieke eindejaarsreizen en leerrijke stages onthoudt hij het goede contact met opvoeders en leerkrachten. Hij is nu zaalverantwoordelijke in Cuichine in Antwerpen.
HOTEL Dimitri Van Berlo viert dit jaar het 15-jarig bestaan van zijn eigen zaak Chef's Table in Burcht. In zijn moestuin van 3 voetbalvelden groot teelt hij de groenten voor het restaurant.
HOTEL Glenn De Cock beleefde een gouden tijd op PIVA. Hij baat een eigen restaurant en cateringbedrijf uit, Biestro H-eat en Tertia catering. Biestro H-eat werd in 2020 met een Bib gourmand bekroond door Michelin gids.
HOTEL Vadim Vesters heeft veel ervaring opgedaan in verschillende keukens en in het buitenland. Vadim heeft een eigen zaak gehad, Gazette, en kon als head chef één van de eerste BBQ-concepten openen in de Benelux, Black Smoke.
HOTEL Pieter-Jan De Cuyper deed in het 6e jaar stage in het befaamde Hof van Cleve (3 Michelinsterren). Vijf jaar later werkt hij nog steeds in Hof van Cleve.
HOTEL Marcus Verret volgde de opleiding Hotel in PIVA en niet één maar zelfs twee specialisatiejaren. Hij is chef en vennoot van cateringbedrijf Saillart dat op zijn beurt stageplaats werd voor de leerlingen in het 7e jaar Banketaannemer en traiteur.
HOTEL Luc Van den Bergh genoot begin jaren 80 van "een zalige tijd" op PIVA. Meteen na zijn studies werkte hij in restaurants in Londerzeel en Moerzeke. Na een carrière bij ISPC Gent en Unilever werkt hij sinds 2014 als culinair raadgever voor Didess.
Van chocolatier tot zorgkundige... Na PIVA kan je nog alle kanten uit. Hier lees je de laatste nieuwtjes van (jonge) oud-leerlingen.