7e jaar Chocolatier

7e jaar Chocolatier

Tijdens het 7de specialisatiejaar Chocolatier krijg je de kans om je kennis over chocolade te verdiepen. Je ontdekt alles over het maken en verwerken van chocolade en al zijn facetten, ook binnen de brood- en banketbakkerij. Je leert het vervaardigen van de meest verfijnde pralines en het creëren van indrukwekkende sierstukken. Daarnaast biedt een buitenlandse stage de mogelijkheid om je internationale ervaring te verrijken en kennis op te doen in diverse chocoladeculturen.

7de specialisatiejaar Banketbakkerij en chocoladebewerking

Word de meester van chocolade!

Je wordt niet alleen een meester in chocolade, maar krijgt ook waardevolle lessen in bedrijfsmanagement. Dit ervaar je in de praktijk, want je zult je eigen pop-up chocolaterie runnen. Bovendien wordt het programma aangevuld met lessen in dessert op bord, confiserie en ijsbereiding, zodat je alle kneepjes van het vak onder de knie krijgt.

Daarnaast bieden we:

  • Workshops en demonstraties met partners uit het werkveld zoals top-demonstrateurs en proefbakkers
  • Een studiereis overgoten met chocolade
  • Les van gespecialiseerde leerkrachten waaronder deelnemers aan gekende wedstrijden zoals Coupe du Monde de la Pâtisserie en World Chocolate Masters
  • Boetseren met chocolade
  • Werken met de nieuwste decoratie en kleurtechnieken
  • Opleiding op maat, afhankelijk van je persoonlijke skills, in samenspraak met de leerkracht
  • Een opleiding die gericht is op het werkveld en minder op het schoolse.

Stap met ons mee in de wereld van chocolade en ontdek hoe jij de chocolatier van de toekomst kunt worden!

Nog meer troeven:

  • Je werkt in modern uitgeruste werkplaatsen. Als provinciale school beschikken wij over een chocoladelokaal, een suikerwerkplaats, een ijsroomatelier…
  • Onze opleidingen zijn up to date, we houden rekening met de nieuwste technieken, inzichten, recepturen en dergelijke.
  • Je neemt deel aan bedrijfsbezoeken, workshops en bijscholingen.
  • Je bezoekt gerenommeerde zaken en bedrijven in binnen- en buitenland.
  • Je krijgt de kans om 4 weken stage te lopen bij gerenommeerde bedrijven, wat ook een springplank kan zijn naar de arbeidsmarkt.
  • Na je studies kan je via Erasmus+ stage lopen binnen Europa, een stage van 5 tot 7 maanden.
PIVA 7de jaar banketbakkerij en chocoladebewerking
 

Mmmmm macarons

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Lessentabel

In het vernieuwde specialisatiejaar krijg je geen algemene vakken meer, maar staan alle lesuren in functie van jouw expertise als chocolatier. De lessentabel met technische en praktijkvakken volgt nog.