2 PIVA-leerkrachten naar WK Patisserie

publish date
10.01.2025

Op 24 en 25 januari 2025 vindt in Lyon de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie plaats, het wereldkampioenschap voor patisserie. Dit evenement, dat om de twee jaar de beste patissiers van de wereld samenbrengt, is de ultieme viering van vakmanschap, creativiteit en technische perfectie. Dit jaar wordt het Belgische team, de Pastry Lions, vertegenwoordigd door twee van onze eigen PIVA-leerkrachten: Raoul Andriessen en Dieter Charels.

Livestream WK Patisserie: https://www.cmpatisserie.com/en/streaming
Het Belgisch team komt vrijdag 24 januari in actie!
Pastry Lions - Belgisch team voor Coupe du Monde de la Pâtisserie 2025
Raoul Andriessen, teamcoach Jean-Philippe Darcis, chocoladespecialist Marijn Coertjens en Dieter Charels

Een bijzonder team

Tijdens de voorronde in Parijs in januari 2024 behaalde het Belgische team een wild card voor de finale in Lyon. Het team onder leiding van Meester Patissier Marijn Coertjens, een icoon in de internationale patisseriewereld, zet hoog in op een succesvolle comeback na acht jaar afwezigheid. Helaas moet Djordy Van Kemseke (oud-leerling CVO Vitant) om gezondheidsredenen afhaken voor het WK, maar met Dieter Charels, een ervaren ijsspecialist en docent aan PIVA, is het team sterker dan ooit. Samen met Raoul Andriessen, suikerspecialist en ook docent aan PIVA, vormt hij een belangrijke schakel in dit Belgische succesverhaal.

Dieter Charels
Dieter Charels, PIVA-leerkracht en ijsspecialist bij Pastry Lions

De uitdaging

Tijdens de wedstrijd krijgen de 60 deelnemers (verdeeld over teams van drie) slechts negen uur de tijd om een reeks culinaire meesterwerken te maken. Het Belgische team werkt rond het thema ‘Nationaal Patrimonium’ en zal onder meer drie ijstaarten, tien dessertborden, 32 chocoladesnacks, een ijssculptuur en een chocoladesculptuur maken. Alles moet niet alleen perfect smaken, maar ook visueel indrukwekkend zijn. De verwachtingen zijn hoog, want het Belgische team won in 2011 een bronzen medaille en hoopt dit jaar opnieuw een podiumplek te veroveren.

PIVA’s betrokkenheid

PIVA is technische partner van de Pastry Lions en stel oefenruimte ter beschikking van de patissiers. Met twee PIVA-leerkrachten in het team toont onze school dat we niet alleen de toekomstige generatie patissiers inspireren, maar ook actief bijdragen aan de wereldwijde erkenning van Belgische patisserie. Dieter en Raoul zijn het levende bewijs van de passie, toewijding en expertise die ze dagelijks overbrengen op hun studenten.

Raoul Andriessen
Raoul Andriessen, PIVA-leerkracht en suikerspecialist bij Pastry Lions

Supporteren voor de Pastry Lions

We nodigen iedereen uit om het Belgische team te volgen en aan te moedigen. De finale vindt plaats in Lyon op 24 en 25 januari 2025. Volg de voorbereidingen en het verloop van de wedstrijd via de Facebookpagina van de Pastry Lions en via de officiële website van de Coupe du Monde de la Pâtisserie.

Trots op onze PIVA-leerkrachten

De inzet en het talent van Raoul Andriessen en Dieter Charels zijn een bron van inspiratie voor iedereen binnen onze school. We wensen het Belgische team veel succes en kijken uit naar een schitterende prestatie in Lyon. Allez les Pastry Lions! Go Team PIVA!

Coupe du Monde de la Pâtisserie
Suikerstuk van het Belgisch team in de voorronde
Pastry Lions
IJstaart van het Belgisch team in de voorronde