2 PIVA-leerkrachten naar WK Patisserie
Op 24 en 25 januari 2025 vindt in Lyon de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie plaats, het wereldkampioenschap voor patisserie. Dit evenement, dat om de twee jaar de beste patissiers van de wereld samenbrengt, is de ultieme viering van vakmanschap, creativiteit en technische perfectie. Dit jaar wordt het Belgische team, de Pastry Lions, vertegenwoordigd door twee van onze eigen PIVA-leerkrachten: Raoul Andriessen en Dieter Charels.
Livestream WK Patisserie: https://www.cmpatisserie.com/en/streaming Het Belgisch team komt vrijdag 24 januari in actie! |
Een bijzonder team
Tijdens de voorronde in Parijs in januari 2024 behaalde het Belgische team een wild card voor de finale in Lyon. Het team onder leiding van Meester Patissier Marijn Coertjens, een icoon in de internationale patisseriewereld, zet hoog in op een succesvolle comeback na acht jaar afwezigheid. Helaas moet Djordy Van Kemseke (oud-leerling CVO Vitant) om gezondheidsredenen afhaken voor het WK, maar met Dieter Charels, een ervaren ijsspecialist en docent aan PIVA, is het team sterker dan ooit. Samen met Raoul Andriessen, suikerspecialist en ook docent aan PIVA, vormt hij een belangrijke schakel in dit Belgische succesverhaal.
De uitdaging
Tijdens de wedstrijd krijgen de 60 deelnemers (verdeeld over teams van drie) slechts negen uur de tijd om een reeks culinaire meesterwerken te maken. Het Belgische team werkt rond het thema ‘Nationaal Patrimonium’ en zal onder meer drie ijstaarten, tien dessertborden, 32 chocoladesnacks, een ijssculptuur en een chocoladesculptuur maken. Alles moet niet alleen perfect smaken, maar ook visueel indrukwekkend zijn. De verwachtingen zijn hoog, want het Belgische team won in 2011 een bronzen medaille en hoopt dit jaar opnieuw een podiumplek te veroveren.
PIVA’s betrokkenheid
PIVA is technische partner van de Pastry Lions en stel oefenruimte ter beschikking van de patissiers. Met twee PIVA-leerkrachten in het team toont onze school dat we niet alleen de toekomstige generatie patissiers inspireren, maar ook actief bijdragen aan de wereldwijde erkenning van Belgische patisserie. Dieter en Raoul zijn het levende bewijs van de passie, toewijding en expertise die ze dagelijks overbrengen op hun studenten.
Supporteren voor de Pastry Lions
We nodigen iedereen uit om het Belgische team te volgen en aan te moedigen. De finale vindt plaats in Lyon op 24 en 25 januari 2025. Volg de voorbereidingen en het verloop van de wedstrijd via de Facebookpagina van de Pastry Lions en via de officiële website van de Coupe du Monde de la Pâtisserie.
Trots op onze PIVA-leerkrachten
De inzet en het talent van Raoul Andriessen en Dieter Charels zijn een bron van inspiratie voor iedereen binnen onze school. We wensen het Belgische team veel succes en kijken uit naar een schitterende prestatie in Lyon. Allez les Pastry Lions! Go Team PIVA!
Lees meer:
- Belgium Pastry Club
- Pastry Lions op Facebook
- Coupe du Monde de la Pâtisserie 2025
- RTBF: Coupe du Monde de Pâtisserie : suivez l’équipe belge dans l’étape des pré-sélections
- HLN: interview met Marijn Coertjens
- Gault&Millau: Belgische Pastry Lions veroveren plaats in finale coupe du monde de la patisserie
- Brood & Banket: Belgian Pastry Lions wijzigen noodgedwongen samenstelling team