WRAP-magazine: inspirerende YOUCA-dag
De herfst is in volle gang, met dagen die korter worden en het weer dat ons soms uitdaagt. Maar juist nu, in deze donkere maanden, willen we jullie een lichtpuntje bieden: onze nieuwste WRAP, een tijdschrift van en voor PIVA! Een editie die barst van inspiratie, trots en verbondenheid.
We zijn nog maar enkele maanden ver in het schooljaar, maar wat hebben we samen al veel bereikt!
Succes op AEHT-wedstrijd in Riga
De AEHT-wedstrijd (Association of European Hotel and Tourism Schools), een prestigieuze internationale competitie voor hotel- en toerismescholen, vond dit jaar plaats in Riga, Letland. Zes talentvolle leerlingen van PIVA vertegenwoordigden Provinciaal Onderwijs Antwerpen en wisten indruk te maken met hun inzet en vaardigheden. Een bijzondere prestatie was weggelegd voor Laurence Verleyen van 6 Bakkerijtechnieken. Zij haalde in de categorie Pastry het zilver binnen.
Jongeren inspireren jongeren voor een betere wereld
YOUCA, Youth for Change and Action, moedigt jongeren aan om een verschil te maken. Elk jaar werken duizenden scholieren tijdens YOUCA-dag buiten de school en doneren ze hun loon aan een goed doel. Dit jaar gingen de vierdejaars dubbele finaliteit van PIVA aan de slag, geïnspireerd door een bijzondere ontmoeting met twee Burundese jongeren, Jeredie en Lydia, die op eigen wijze bijdragen aan hun gemeenschap.
Vakmanschap van vandaag, inspiratie voor morgen
PIVA lanceert Expertise@PIVA, een nieuw platform waar professionals hun vakkennis delen met de culinaire talenten van de toekomst. Deze samenwerking brengt experts uit verschillende hoeken van de horeca naar onze school om onze leerlingen niet alleen nieuwe technieken en gerechten te leren, maar ook de passie en verhalen achter het vak.
Theorie en praktijk: hand in hand
De onderwijsvernieuwing heeft de afgelopen jaren voor heel wat veranderingen gezorgd, met als één van de belangrijkste wijzigingen de integratie van theorie in de praktijklessen. Waar leerlingen vroeger vooral theoretische vakken apart kregen, verloopt het leerproces vandaag bijna volledig in de praktijklokalen. Evelien Van den Bossche, technisch adviseur bakkerij, legt uit hoe PIVA dit aanpakt.
De PIVA-alumni in kaart
Stagiair communicatie en oud-leerling Nicole Skok had het idee om oud-leerlingen in de spotlight te zetten door ze letterlijk op de kaart te zetten.
Lees dit alles en nog veel meer...
* Je kan het magazine in ISSUU ook downloaden als dat fijner leest.