WRAP
WRAP is het PIVA-magazine voor de leerlingen en de ouders. Dit online tijdschrift geeft een mooi overzicht van wat er op een paar maanden allemaal gebeurt op en met PIVA: wedstrijden waar leerlingen en leerkrachten aan deelnemen, Erasmus+-projecten, feestelijkheden zoals Keukenmagie en opendeurdag, projecten, stages en meer. WRAP verschijnt 4x per schooljaar, één keer per seizoen. Vragen, opmerkingen, suggesties, fanmail? wrap@piva.be
Herfst 2024 - Bevlogenheid in Riga en inspirerend YOUCA-dag
De herfst is in volle gang, met dagen die korter worden en het weer dat ons soms uitdaagt. Maar juist nu, in deze donkere maanden, willen we jullie een lichtpuntje bieden: onze nieuwste WRAP, een tijdschrift van en voor PIVA! Een editie die barst van inspiratie, trots en verbondenheid met de AEHT-wedstrijd in Riga, een inspirerend YOUCA-dag, zilver voor slagerij in 'De Kristallen Kroon', Expertise@PIVA workshops in hotel, en onze Erasmussers in het buitenland.
Zomer 2024 - Grensverleggende en inspirerende stages
De WRAP is niet alleen een terugblik, maar ook een ode aan de betrokkenheid en inzet van iedereen op PIVA! Lees over de bevlogen winnaars van Young Master Chef, interviews met leerlingen van 6 Restaurant en Keuken en 7 Banketbakkerij en Chocoladebewerking, het eerste cultuurfeest vanuit het vak Atelier en zoveel meer. Het recept in dit nummer is een taco van Ena van 2A.
Lente 2024 - De eerste graad maakt indruk
Er is veel gebeurd in PIVA de afgelopen maanden, te veel om allemaal op te nemen in 1 magazine. Maar dit staat er alvast in: 'Keukenmagie' met de 1e graad. Leerlingen namen deel aan wedstrijden in eigen land maar ook in Riga! Meer buitenlands nieuws van 5 toerisme op stage in Tenerife en van recent afgestudeerden over heel Europa. Lees het in het WRAP-magazine van lente 2024.
Kerst 2023 - Een grensverleggende winter
Het was weer een grensverleggende periode voor onze jonge talenten in Berlijn tot Madrid, van Vilnius tot Ivoorkust en Helsinki. Lees het allemaal in het WRAP-magazine van kerst 2023.
Herfst 2023 - Een bevlogen start
Het eerste PIVA-magazine van schooljaar 2023-2024 is een feit: een overzicht van de eerste drukke maanden met artikels over onze splinternieuwe keukens, de hoogdagen van slagerij, de samenwerking van bakkerij met Elixir d'Anvers, 25 jaar Erasmus op PIVA en veel meer.
Juni 2023 - Een grensverleggend overzicht
It's a wrap! Het schooljaar zit erop. Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming? Volg dan 5 toerisme in en rond Napels en de Amalfikust. In dit magazine lees je meer grensverleggend nieuws van onze eerste graad, jonge slagers, bakkers, 7BRD in Bordeaux en stagiairs hotel. Veel leesplezier en een fijne zomervakantie!
Lente 2023
We nemen je graag mee doorheen een trimester vol wedstrijden met de AEHT Cornet Trophy in PIVA, Pastry Awards, een wedstrijd voor de vijfdejaars slagerij,... met veel prijzen voor onze school. Het WRAP-recept is dit keer sushi, onderdeel van de cultuurweek in de eerste graad, en nog zoveel meer!
Wat is er weer veel gebeurd in de maanden november en december op PIVA!
- Jarne & Hayley winnen 'Chocolate Student Challenge'
- Op Horeca Expo winnen Benjamin & Noah 'Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux'
- 4 toerisme organiseert een eerste event
- Erasmusstudenten vertellen over hun eerste maanden in het buitenland
- Ben jij bekend met al onze middagactiviteiten?
- Massa's creativiteit tijdens de projectweek
De eerste wrap van het schooljaar is weer een mooi gevuld magazine:
- Verslag van de AEHT-wedstrijd in Italië: 2 x brons!
- Leerlingen toerisme ontdekken hoe moeilijk het is om op uitstap te gaan als je een beperking hebt.
- 20 leerlingen in 6 landen met Erasmus+
- De kracht van een meerdaagse uitstap
- De bevlogenheid van oud-leerlingen en leerkrachten
- Teamwerk op Flanders Finest
- Een Italiaanse wrap en een soes met Elixir de Spa om thuis klaar te maken. Lekker!
We sluiten schooljaar 2021-2022 af met een mooi gevulde editie van het WRAP magazine:
- 7 Gastronomie & Events brengt de haven op je bord
- Het Peterschapsdiner van de eerste graad was "subliem". Ga zelf aan de slag met het recept van het dessert.
- Lissabon top 5 door 5 toerisme
- Iftaravond georganiseerd door de leerlingenraad
- Bakken met blinden: 5 bakkerij en de Markgrave, één team
- Toonmoment van 6 slagerij
- Oud-leerling Daan Beirnaert over Erasmus+
- Laatstejaars hotel op stage in binnen- en buitenland
We nemen je in dit WRAP-magazine graag mee doorheen januari, februari en maart van dit schooljaar.
- Lees over ruimtevaart in chocolade voor Space Expo
- Het hopscheutenmenu van 7BG&E
- Hoe zou het zijn met oud-leerlingen Yarno Huysmans en Noah Van Loon?
- De projectweek van de eerste graad rond gezondheid.
- Leerkrachten gaan poolshoogte nemen bij de Erasmus-studenten
- Het recept van de WRAP-star is deze editie een zoete wrap met kokos en mango van de afdeling bakkerij.
We nemen je graag mee doorheen november en december van schooljaar 2021-2022. Lees over de AEHT-wedstrijd in Estland, de wedstrijden op Horeca Expo, Eramus-groeten uit Tenerife en de taaluitstap van 5 en 6 toerisme. Het recept van de WRAP-star is deze editie een idee van de afdeling hotel. Veel kijk- en leesplezier.
We nemen je graag mee doorheen de start van schooljaar 2021-2022. Lees over het gouden nutritioneel brood van Ella Lenjou, de hattrick van slagerij en de evenementen van de derde graad hotel. Het recept van de WRAP-star is deze editie een idee van de afdeling toerisme. Verneem de toekomstplannen van Bakkerij Lebleu van oud-leerling Frank Lebleu in een interview door PIVA Echo Club. Veel kijk- en leesplezier.
Het allereerste WRAP-magazine! Je leest er alles over de brownies voor de helden van de zorg, oud-leerlingen Marcus Verret en slager en oud-leerling Elke De Belder in Sydney. Veel kijk- en leesplezier!