WRAP-magazine lente 2023
We nemen je graag mee doorheen een trimester vol wedstrijden met de AEHT Cornet Trophy in PIVA, Pastry Awards, een wedstrijd voor de vijfdejaars slagerij,... met veel prijzen voor onze school. Het WRAP-recept is dit keer sushi, onderdeel van de cultuurweek in de eerste graad, en nog zoveel meer!
Veel leesplezier en een fijne paasvakantie!
Opendeurdag zaterdag 22 april 2023
De Opendeurdag van PIVA is hét moment om de school in actie te zien en om een eerste ervaring op te doen tijdens workshops bakkerij, slagerij, hotel en toerisme. Die zaterdag kan je ook inschrijven voor het 2e tot 7e jaar, eerstejaars moeten nog even wachten op hun 'Meld je aan'-ticket in mei om definitief in te schrijven.
Wat? Opendeurdag PIVA
Wanneer? Zaterdag 22 april van 11u tot 17u.
Inschrijving? Voor 2e tot 7e jaar starten om 10u.
Locatie? PIVA, Desguinlei 244 in 2018 Antwerpen
Op het programma:
- maak kennis met onze opleidingen bakkerij, slagerij, hotel en toerisme
- workshops bakkerij, slagerij, hotel en toerisme - voor jongeren door PIVA en voor volwassenen door CVO Vitant
- wedstrijd Young Master Chef met tweedejaars
- lunchen in ons restaurant FreeFlow of genieten van het lekkers van bakkerij en slagerij op het terras
- blik op de toekomst van PIVA met 10 splinternieuwe keukens in de afdeling hotel
- jobinfo voor geïnteresseerde leerkrachten voor de dagschool en/of het volwassenenonderwijs
- inschrijven voor het 2e tot 7e jaar PIVA, dit kan al vanaf 10u tot 16u
Workshops tijdens de Opendeurdag
PIVA organiseert tijdens de Opendeurdag verschillende workshops voor jongeren van 10 tot 18 jaar. We laten geïnteresseerde ouders niet in de kou staan; zij kunnen workshops voor volwassenen volgen georganiseerd door CVO Vitant.
- Hotel: workshops zaalbereidingen, grensverleggend koken en dessertkok
- Bakkerij: workshops koekjes en chocolade (deze workshops zijn reeds volzet)
- Slagerij: een blik achter de schermen
- Toerisme: ervaar toegankelijk toerisme in een rolstoel of met een visuele beperking (online inschrijven niet nodig)
- CVO Vitant: workshops koekjes en sushi voor volwassenen
Lekkers tijdens de opendeurdag
- Driegangenmenu in Bistro Vermeersch met 5RK met op het menu asperges als voorgerecht, tongschar entrecôte of papardelle als hoofdgerecht en panna cotta als dessert voor €35 per persoon, drankenpakket €19. Enkel met reservatie!
- FreeFlow: warme lunch met o.a. steak met frietjes, kipfilet, spaghetti en ander lekkers
- Food fair op de binnentuin met barbecue, churros, oliebollen, Brusselse wafels, ijscoupe...
- Winkel Bakkerij en De Slagerijwinkel in de aula